ВИРЕКС

« Назад на гасоводот

VIREX – Домашно Dx тестирање од следната генерација со чувствителност на ниво на PCR за дневни тестови за Covid-19 и ран рак Dx

Покажа екстремно висока чувствителност за повеќе биолошки аналити, вклучувајќи:

  • Откривање на вирусот COVID-19 чувствително како 5 TCID50, конкурентна на PCR чувствителност
  • Раниот тест за биомаркер за рак на црниот дроб открива целен протеински биомаркер во само 5 микролитри крв

Хемискиот развој и прототипот се очекува да бидат завршени во Q3 2022 година со прототип на теренско тестирање за регулаторно поднесување во Q3/Q4 2022 година.

Со целосно развиен дизајн и синџир на снабдување за првата генерација на Virex Dx тест, библиотеката GMAB на Соренто ќе се користи за брзо развивање и распоредување на високо чувствителни тестови против повеќе заразни болести и биолошки закани.

Платформата Virex нуди потенцијал за брзо развивање високо чувствителни, достапни и скалабилни решенија за дијагностика за тестирање на следната генерација за COVID-19 и пошироко преку искористување на хемијата и инфраструктурата на мерачите на гликоза и тест лентите

вирекс