Партнерство

« Назад на гасоводот

Партнер:

yhan-лого-веб

Тип на средство:

Имуно-онкологија

Позадина на партнерот:

Корпорацијата Јухан е една од најголемите корејски фармацевтски компании, основана пред повеќе од 80 години

Детали за партнерство:

Заедничко вложување со име ImmuneOncia Therapeutics, LLC

Фокусиран на развивање и комерцијализација на голем број имунолошки антитела за контролни точки за хематолошки малигни заболувања и цврсти тумори


Партнер:

Тип на средство:

Имуно-онкологија

Позадина на партнерот:

Lee's Pharm е јавна биофарма компанија со над 20 години работа во Кина и моментално продава 14 производи во НР Кина

Детали за партнерство:

Соренто ги лиценцира ексклузивни права на Lee's Pharm за развој и комерцијализација на целосно човечки анти-PD-L1 mAb STI-A1014 за поголемиот кинески пазар


Партнер:

celularност-лого-веб

Тип на средство:

Клеточна терапија

Позадина на партнерот:

Celularity е спин-оф од Celgene Corporation кој се фокусира на терапии со клетки добиени од плацентата и од крв од папочна врвца

Детали за партнерство:

Инвестиции во капитал и застапување од одборот


Партнер:

mabpharm-logo01

Тип на средство:

Имуно-онкологија

Позадина на партнерот:

MABPHARM е биофарма компанија која се фокусира на истражување и развој и производство на нови лекови и „Biobetters“ за рак и автоимуни болести

Детали за партнерство:

Соренто има ексклузивна лиценца за комерцијализација на четири Biobetters кои завршиле студии од фаза 3 во Кина за северноамериканските, европските и јапонските пазари


Во Соренто бараме силни партнерства и соработки како критичен двигател на нашата стратегија да ги поместиме границите на науката и да испорачаме терапии кои го менуваат животот на пациентите за да можат да живеат поздрав и посреќен живот.