Наше лидерство

слика за управување

Брајан Кули

« Назад во тимот

Виш потпретседател, корпоративни комуникации и развој на лимфни лекови БУ

  • 30+ години искуство во индустријата за биофармацевтска и животна наука
  • Г-дин Кули имаше различни лидерски позиции за продажба, маркетинг и комерцијални позиции во 500 компании на богатство и водеше успешно собирање средства и започнување напори за здравствени технолошки компании
  • Пред да се приклучи на Соренто, г-дин Кули ги предводеше напорите за лансирање на нови производи за глобално маркетинг со одговорност за P&L и кај Eli Lilly и компанијата и Genentech во областите на болеста, вклучувајќи дијабетес, неврологија, имунологија и ретки болести
  • Покрај тоа, тој, исто така, водеше значајни напори за БД, во лиценцирање и интеграција и на меѓународно ниво и во САД. Ова вклучуваше повеќекратни зделки за проширување на деловното работење во Европа, Блискиот Исток и Африка и договор за соработка од 400 милиметри во вредност од 1 милиметри за лиценцирање, развој и комерцијализација првиот GLP-XNUMX агонист
  • Неодамна, г-дин Кули беше CBO за деловната единица Sofusa во Кимберли-Кларк и ги водеше успешните напори за продажба и интеграција во Sorrento Therapeutics. Тој продолжува да го води одделот за системи за испорака на лимфни лекови во Соренто.
  • БС