производство

« Назад на гасоводот

Судско производство (антитела, клеточни терапии)

Најсовремена фабрика за производство на cGMP антитела и клеточна терапија лоцирана во Сан Диего, Калифорнија, првично дизајнирана да биде објект со повеќе производи за производство на наливно прочистени протеини и антитела за употреба како терапевтски средства. Редизајнираниот објект ги исполнува важечките барања за cGMP за производство на нови истражувачки лекови и сега вклучува можности за клеточни терапии.

Биосерв Aseptic Fill and Finish Contract Manufacturing Facility

Сега дел од основните способности на Соренто, Биосерв, организација за производство на услуги со договор за cGMP беше купена и интегрирана. Со капацитети/чисти и системи за зрели квалитет, Bioser обезбедува асептично и неасептично полнење/довршување, вклучувајќи лиофилизација за биотехнолошката, фармацевтската и дијагностичката индустрија, како и етикетирање/китинг и долгорочно контролирана собна температура, ладно и замрзнато складирање.

биосервис

Објект за производство на онколитичен вирус Camino Santa Fe

Виралниот производствен капацитет на Соренто вклучува лаборатории за развој на процеси и аналитичко тестирање, како и чисти простории со cGMP. Поддржани операции вклучуваат клеточна култура, прочистување, полнење и завршна обработка, како и развој на аналитички анализи и тестирање за контрола на квалитетот. Установата е лиценцирана од филијалата за храна и лекови на CA и успешно произведува лекови за супстанции и лекови за претклинички, клинички испитувања ФАЗА I и ФАЗА II.

ADC конјугација, носивост и синтеза на поврзувач

Соренто работи со својот објект cGMP за производство на конјугат за лекови за антитела (ADC) во Сужоу, Кина, под името на брендот Levena Biopharma. Веб-страницата е во функција од 2016 година и може да поддржува клиничко производство на cGMP на поврзувачи на лекови, како и конјугација на антитела. Со можности за целосна аналитичка поддршка и опрема опремена за ракување со високо моќен API (изолатор), локацијата поддржа над 20 клинички серии за клинички испитувања ширум светот.

Истражувачки и производствен објект Sofusa

Производните способности на SOFUSA во Атланта, GA вклучуваат прецизни техники за нанофабрикување заедно со склопување и тестирање на компонентите на уредот. Операцијата е способна да го поддржи производството на сопствени уреди за поддршка и на претклиничките студии и на клиничките испитувања во фаза I и II. Покрај тоа, истражувачкиот центар SOFUSA е целосно функционална лабораторија за мали животни со најсовремени способности за сликање (NIRF, IVIS, PET-CT) за целосно карактеризирање на влијанието на лимфното породување во однос на традиционалните инјекции и инфузии.

 Посетете ја страницата »

sofusa-graphic01
софуза