Pau

"Balik deui ka Pipa

RTX

Nyeri pakait sareng rematik dengkul

Nyeri pakait sareng kanker terminal

RTX (resiniferatoxin) nyaéta molekul intervénsi neural unik anu kacida selektif sarta bisa dilarapkeun periferal (misalna blok saraf, intra-articular) atawa centrally (misalna epidural), ngadalikeun nyeri kronis sakuliah sababaraha kaayaan kaasup rematik sarta kanker.

RTX boga potensi pikeun jadi ubar munggaran-di-kelas alamat nyeri ayeuna intractable dina novél jeung cara unik, ku targeting saraf jawab transmisi sinyal nyeri debilitating kronis.

RTX kuat ngabeungkeut reséptor TRPV1 sareng maksakeun saluran kalsium kabuka anu aya di tungtung-terminal saraf atanapi soma neuron (gumantung kana rute administrasi). Ieu giliran ngahasilkeun panyaluran kation anu laun sareng terus-terusan anu gancang nyababkeun ngahapus sél positif TRPV1.

RTX langsung berinteraksi sareng sél saraf afferent tanpa mangaruhan sensasi sapertos touch, tekanan, nyeri prickling akut, rasa geter atanapi fungsi koordinasi otot.

Administrasi di tungtung saraf periferal ngahasilkeun éfék temporal sustained pikeun ngubaran nyeri pakait sareng rematik.

RTX berpotensi tiasa ngabantosan pasien nyeri kanker terminal, sanggeus hiji suntik epidural tunggal, ku permanén blocking transmisi sinyal nyeri tina jaringan tumor ka dorsal root ganglion (DRG) dina tulang tukang, tanpa efek samping pikaresepeun pakait sareng dosis tinggi na diulang opioids. Lamun opioids tetep bagian tina arsenal terapi pikeun penderita ieu, RTX boga potensi nyata ngurangan jumlah jeung frékuénsi pamakéan opioids.

RTX parantos dipasihkeun Status Narkoba Yatim ku Administrasi Pangan sareng Narkoba AS pikeun pengobatan panyakit tahap akhir, kalebet nyeri kanker anu teu tiasa diubaran.

Sorrento parantos suksés ngabéréskeun bukti klinis Fase Ib anu positif pikeun uji coba konsép sareng National Institutes of Health handapeun Perjanjian Panaliti sareng Pangembangan Koperasi (CRADA) anu nunjukkeun nyeri anu ningkat sareng ngirangan konsumsi opioid saatos administrasi intrathecal (langsung kana rohangan tulang tonggong).

Perusahaan parantos ngagagas studi pivotal sareng narékahan pikeun filing NDA di 2024.