CD38 CAR T / DAR T

« Kthehu te Pipeline

CD38 CAR T dhe DAR T janë kandidatët tanë të produkteve për trajtimin e mielomës së shumëfishtë

 • Kanceri i dytë më i zakonshëm i gjakut
 • Pavarësisht disponueshmërisë së shtuar të agjentëve të rinj, sëmundja karakterizohet nga një model i rikthimeve të përsëritura dhe mbetet i pashërueshëm për shumicën e pacientëve.
 • Përafërsisht 80,000 vdekje në vit në mbarë botën
 • 114,000 raste të reja të diagnostikuara globalisht në vit
 • Qelizat plazmatike janë një lloj i qelizave të bardha të gjakut në palcën e eshtrave. Me këtë gjendje, një grup i qelizave plazmatike bëhet kancerogjene dhe shumëfishohet
 • Sëmundja mund të dëmtojë kockat, sistemin imunitar, veshkat dhe numrin e qelizave të kuqe të gjakut
 • Trajtimet përfshijnë medikamente, kimioterapi, kortikosteroide, rrezatim ose transplantim të qelizave staminale
 • Njerëzit mund të përjetojnë dhimbje në shpinë ose kocka, anemi, lodhje, kapsllëk, hiperkalcemi, dëmtim të veshkave ose humbje peshe
Qelizat e plazmës kancerogjene dobësojnë kockat duke çuar në thyerje
Mieloma e shumëfishtë
 • Kanceri i dytë më i zakonshëm i gjakut
 • Pavarësisht disponueshmërisë së shtuar të agjentëve të rinj, sëmundja karakterizohet nga një model i rikthimeve të përsëritura dhe mbetet i pashërueshëm për shumicën e pacientëve.
 • Përafërsisht 80,000 vdekje në vit, në mbarë botën
 • 114,000 raste të reja të diagnostikuara globalisht në vit
 • Qelizat plazmatike janë një lloj i qelizave të bardha të gjakut në palcën e eshtrave. Me këtë gjendje, një grup i qelizave plazmatike bëhet kancerogjene dhe shumëfishohet
 • Sëmundja mund të dëmtojë kockat, sistemin imunitar, veshkat dhe numrin e qelizave të kuqe të gjakut
 • Trajtimet përfshijnë medikamente, kimioterapi, kortikosteroide, rrezatim ose transplantim të qelizave staminale
 • Njerëzit mund të përjetojnë dhimbje në shpinë ose kocka, anemi, lodhje, kapsllëk, hiperkalcemi, dëmtim të veshkave ose humbje peshe

kockë-frakturë2

Qelizat e plazmës kancerogjene dobësojnë kockat duke çuar në thyerje

Mieloma e shumëfishtë