Çfarë janë Provat Klinike?

« Kthehu te Pipeline

Çfarë janë Provat Klinike?

Përpara se një ilaç të jetë i disponueshëm në farmaci, ai hetohet në provat klinike. Provat klinike monitorohen me kujdes dhe dokumentohen studime shkencore për të vlerësuar sigurinë dhe efikasitetin e barnave kërkuese për të gjetur trajtime të reja dhe më të mira për pacientët. Ato kryhen në një mjedis spitalor ose klinike në të cilin mjekët dhe profesionistët e tjerë të kujdesit shëndetësor vëzhgojnë dhe vlerësojnë përgjigjen e një vullnetari ndaj një medikamenti hetues. Barnat hetuese duhet të demonstrojnë sigurinë dhe efikasitetin e tyre tek FDA (Administrata e Ushqimit dhe Barnave) përpara se të miratohen.

Pyetje në lidhje me një provë klinike?

Ju lutemi na kontaktoni në Clinicaltrials@sorrentotherapeutics.com.