историја

« Назад на гасоводот

Нашите достигнувања:

Соренто имаше долго патување од скромниот почеток до разновидна биофарма која открива и развива медицина што го менува животот.

2009

Основана

2013

Стекнати средства од Ресинифератокин (RTX) преку купување на Sherrington Pharmaceuticals Inc.
Стекнати технологии за конјугација на лекови за антитела (ADC) преку стекнување на Concortis Biosystems Corp.

2014

Надвор од лиценца PD-L1 за пазарот во Голема Кина на Lee's Pharm

2016

Формирана ImmuneOncia JV со Yuhan Pharmaceuticals
Го купи ZTlido® преку мнозинскиот удел во Scilex Pharmaceuticals
Ја купи Bioser Corporation за производствени операции cGMP
Формирана Levena Suzhou Biopharma Co. LTD за услуги за конјугација на антитела (ADC)

2017

Стекната платформа на онколитичен вирус преку стекнување на Virttu Biologics Limited
Формирана Celularity со Celgene и United Therapeutics

2018

Ја купи Софуса® Лимфен систем за испорака од Кимберли-Кларк

2019

Ја купи Semnur Pharmaceuticals
Формирана Scilex Holding за консолидирање на спојувањето на Scilex Pharma и Semnur Pharma

2020

Ексклузивно лиценциран Абивертиниб од ACEA Therapeutics за сите индикации ширум светот, со исклучок на Кина
Ексклузивно лиценцирана HP-LAMP дијагностичка платформа од Универзитетот Колумбија за откривање на коронавирус и вируси на грип
Стекнати SmartPharm Therapeutics

2021

Стекнати ACEA Therapeutics

2022

Стекнати Virexhealth