Наше лидерство

слика за управување

Шон Сахеби, д-р.

« Назад во тимот

Виш потпретседател за комерцијални операции

  • Д-р Сахеби ги води функциите на комерцијалните операции на Соренто
  • Донесува повеќе од 30 години фармацевтско искуство, вклучувајќи маркетинг наука и комерцијална стратегија во Соренто
  • Пред да се приклучи на Соренто, тој беше на високи менаџерски позиции во Novartis, Pfizer и Lilly, развивајќи комерцијални аналитики и маркетинг стратегии засновани на податоци, одговорни за значителен раст на продажбата на преку 20 производи кои достигнаа статус на блокбастер во областите на кардиоваскуларниот систем, артритисот, невронауката, дијабетесот и онкологијата.
  • Цврсто верува дека културите за соработка создаваат победнички тимови
  • Минат претседател, Асоцијација за наука за фармацевтски менаџмент на Америка
  • БА, МБА и д-р.