CD38 CAR T / DAR T

« Назад на гасоводот

CD38 CAR T и DAR T се нашите производи кандидати за третман на мултиплекс миелом

 • Втор најчест рак на крвта
 • И покрај зголемената достапност на нови агенси, болеста се карактеризира со шема на рекурентни релапси и останува неизлечива за повеќето пациенти
 • Приближно 80,000 смртни случаи годишно ширум светот
 • 114,000 нови случаи се дијагностицираат на глобално ниво годишно
 • Плазма клетките се вид на бели крвни зрнца во коскената срцевина. Со оваа состојба, група плазма клетки стануваат канцерогени и се размножуваат
 • Оваа болест може да ги оштети коските, имунолошкиот систем, бубрезите и бројот на црвените крвни зрнца
 • Третманите вклучуваат лекови, хемотерапија, кортикостероиди, зрачење или трансплантација на матични клетки
 • Луѓето може да доживеат болка во грбот или коските, анемија, замор, запек, хиперкалцемија, оштетување на бубрезите или губење на тежината
Канцерогените плазма клетки ги ослабуваат коските што доведува до фрактура
Повеќекратен миелом
 • Втор најчест рак на крвта
 • И покрај зголемената достапност на нови агенси, болеста се карактеризира со шема на рекурентни релапси и останува неизлечива за повеќето пациенти
 • Приближно 80,000 смртни случаи годишно, ширум светот
 • 114,000 нови случаи се дијагностицираат на глобално ниво годишно
 • Плазма клетките се вид на бели крвни зрнца во коскената срцевина. Со оваа состојба, група плазма клетки стануваат канцерогени и се размножуваат
 • Оваа болест може да ги оштети коските, имунолошкиот систем, бубрезите и бројот на црвените крвни зрнца
 • Третманите вклучуваат лекови, хемотерапија, кортикостероиди, зрачење или трансплантација на матични клетки
 • Луѓето може да доживеат болка во грбот или коските, анемија, замор, запек, хиперкалцемија, оштетување на бубрезите или губење на тежината

коска-фрактура2

Канцерогените плазма клетки ги ослабуваат коските што доведува до фрактура

Повеќекратен миелом