Наше лидерство

слика за управување

Мајк Ројал, д-р

« Назад во тимот

Главниот медицински офицер

  • Д-р Ројал е фармацевтски извршен директор со 20 години клинички развој и медицински работи. Неодамна, тој беше главен медицински директор на Suzhou Connect Biopharmaceuticals и, пред тоа, Concentric Analgesics. Тој се враќа во Соренто каде што претходно беше ЕВП, клинички развој и регулаторни работи во 2016 година
  • Тој е одговорен или инструментален во неколку успешни NDAs, вклучувајќи NCEs, 505(b)(2)s и ANDAs
  • Д-р Ројал е сертифициран одбор за интерна медицина, медицина против болки, анестезиологија со дополнителни квалификации за управување со болка, медицина за зависности и правна медицина
  • Тој беше асистент по медицина на Универзитетот за здравствени науки за униформирани услуги, асистент по анестезиологија/медицина за критична нега на Медицинскиот центар на Универзитетот во Питсбург и дополнителен професор на Универзитетот во Оклахома и Универзитетот во Калифорнија во Сан Диего
  • Има објавено опширно со преку 190 поглавја од книги, рецензирани статии и апстракти/постери; и бил поканет говорник на национални и меѓународни состаноци
  • BS, MD, JD, MBA