Наше лидерство

слика за управување

Хенри Џи, д-р.

« Назад во тимот

Претседател, претседател и извршен директор

  • 25+ години искуство во индустријата за биотехнологија и животни науки
  • Д-р Џи беше ко-основач на Соренто и беше директор од 2006 година, извршен директор и претседател од 2012 година и претседател од 2017 година
  • За време на неговиот мандат во Соренто, тој дизајнираше и водеше феноменален раст на Соренто преку стекнување и спојување, вклучувајќи ги Bioser, Scilex Pharmaceuticals, Concortis Biotherapeutics, Levena Biopharma, LACEL, TNK Therapeutics, Virttu Biologics, Ark Animal Health и Sofuivesa
  • Служеше како главен научен директор на Соренто од 2008 до 2012 година и како негов привремен извршен директор од 2011 до 2012 година
  • Пред Соренто, тој беше на високи извршни позиции во CombiMatrix, Stratagene и исто така беше ко-основач на Stratagene Genomics, подружница на Stratagene, и служеше како негов претседател и извршен директор и директор на Одборот
  • BS и Ph.D.