Наше лидерство

слика за управување

Елизабет Черепак, МБА

« Назад во тимот

Извршен потпретседател, главен финансиски директор, главен бизнис директор

  • 35+ години финансиско и оперативно искуство во биотехнолошки и фармацевтски производи
  • Г-ѓа Черепак помина 18 години во големата Фарма и 11 години како финансиски директор на различни биотехнолошки компании, каде што водеше напори за финансирање, партнерство и М&А. Ја започна својата кариера во Merck & Co., одигра клучна улога во купувањето на Syntex од 5.4 милијарди долари од Roche и ги предводеше партнерските напори за Humira® што кулминираше со продажбата на BASF Pharma од 6.8 милијарди долари на Abbott.
  • Девет години како извршен директор во JP Morgan и Bear Stearns, таа го основаше генералниот партнер на ризичен фонд од 212 милиони долари, каде што водеше инвестиции во 13 биотехнолошки компании, служејќи во одбори и олеснувајќи ги излезите преку ИПО и стекнување. Серија 7 и Серија 63 Регистриран претставник на FINRA (NASD) од 2001 до 2008 година.
  • Искусен член на одборот (вклучувајќи ги и Соренто и Скилекс) и претседател на ревизија, заработувајќи сертификат за корпоративен директор од бизнис школата Харвард во 2020 година.
  • БА и МБА