Колачиња

« Назад на гасоводот

КУКИ ПОЛИТИКА

Оваа политика за колачиња опишува како објаснува како Sorrento Therapeutics, Inc. и нејзините филијали и подружници (колективно, „Соренто, ""us, ""we, "Или"нашите”) користат колачиња и слични технологии во врска со веб-локациите, апликациите и порталите со кои работиме, а кои се поврзуваат со оваа Политика за колачиња (заедно, „Мапа”) за обезбедување, подобрување, промовирање и заштита на страницата и како што е поинаку опишано подолу. 

Што е колаче?

Колаче е мало парче текст испратено до вашиот прелистувач кога ја посетувате страницата. Служи различни функции, како што ни овозможува да запомниме одредени информации што ни ги давате додека се движите помеѓу страниците на страницата. Секое колаче истекува по одреден временски период во зависност од тоа за што го користиме. Колачињата се корисни бидејќи ни помагаат да го направиме вашето искуство на страницата попријатно. Тие ни дозволуваат да го препознаеме вашиот уред (на пр. вашиот лаптоп или мобилен уред) за да можеме да го приспособиме вашето искуство на страницата. 

Зошто користиме колачиња?

Ние користиме колачиња од прва и трета страна од неколку причини, како што се овозможување ефикасно да се движите помеѓу страниците, запомнувањето на вашите преференци, ни дозволувајќи да анализираме колку добро функционира нашата веб-локација и го подобруваме вашето искуство. Некои колачиња се потребни од технички причини за да може нашата страница да работи. Другите колачиња ни овозможуваат нам и на третите страни со кои работиме да ги следиме и насочуваме интересите на посетителите на нашата страница. На пример, ние користиме колачиња за да ги приспособиме содржините и информациите што можеме да ви ги испратиме или прикажуваме и на друг начин да го персонализираме вашето искуство додека комуницирате со нашата страница и на друг начин да ја подобриме функционалноста на услугите што ги обезбедуваме. Трети лица исто така служат колачиња преку нашата страница за рекламирање, аналитика и други цели. Ова е подетално опишано подолу. 

Какви колачиња користиме?

суштински

Овие колачиња се строго неопходни за да ви ја обезбедат страницата и да користите некои од нивните функции, како што е пристапот до безбедни области. Бидејќи овие колачиња се строго неопходни за доставување на страницата, не можете да ги одбиете без да влијаете на функционирањето на нашата страница. Можеби ќе можете да блокирате или бришете основни колачиња со менување на поставките на вашиот прелистувач.

Примери на основни колачиња што можеме да ги користиме ги вклучуваат следните услуги:

Колачињата
Adobe Typekit

Перформанси и аналитика, персонализација и безбедност

Овие колачиња ни помагаат да анализираме како се пристапува и користи до Услугите, ни овозможуваат да ги следиме перформансите и да ја обезбедиме страницата. На пример, ние користиме колачиња за да добиеме увид во врска со корисниците и перформансите на страницата, како што е брзината на страницата или да ни помогнеме да ги приспособиме нашата страница и услуги за вас со цел да го подобриме вашето искуство.

Примери за перформанси и аналитика, персонализација и безбедносни колачиња што може да ги користиме ги вклучуваат следните услуги:

Колачињата
Google Analytics
Adobe
нов остаток
JetPack/Automattic

Можете да дознаете повеќе за колачињата на Google Analytics со кликнување овде и за тоа како Google ги штити вашите податоци со кликнување овде. За да се откажете од Google Analytics, можете да го преземете и инсталирате Додатокот за прелистувач за откажување од Google Analytics, достапен овде.

Колачиња за таргетирање или рекламирање

Овие колачиња се користат за да ги направат рекламните пораки порелевантни за вас и вашите интереси. Понекогаш користиме колачиња испорачани од трети страни за да ги следиме перформансите на нашите реклами. На пример, овие колачиња паметат кои прелистувачи ја посетиле нашата страница. Овој процес ни помага да управуваме и да ја следиме ефективноста на нашите маркетинг напори.

Примери за таргетирање или рекламни колачиња што може да ги користиме ги вклучуваат следните услуги:

Колачињата
Реклами на Google
Менаџер на публика за Adobe

Можете да дознаете повеќе за тоа како Google користи колачиња за рекламни цели и упатства за откажување со кликнување овде. Можете да се откажете од Adobe Experience Cloud Advertising Services со посета на нивната веб-локација и избирање на опцијата „откажување“ овде.  

Како да управувам со колачиња?

Повеќето прелистувачи ви дозволуваат да отстранувате и/или да престанете да прифаќате колачиња од веб-локациите што ги посетувате. За да го направите ова, следете ги упатствата во поставките на вашиот прелистувач. Многу прелистувачи стандардно прифаќаат колачиња додека не ги промените поставките. Меѓутоа, ако не прифаќате колачиња, можеби нема да можете да ја користите целата функционалност на страницата и може да не работи правилно. За повеќе информации за колачињата, вклучително и како да видите какви колачиња се поставени на вашиот прелистувач и како да управувате и избришете со нив, посетете www.allaboutcookies.org.

Ве молиме посетете ја нашата Приватност за повеќе информации за вашите избори во врска со вашите лични информации, вклучително и дополнителни упатства за откажување од рекламирање базирано на интерес.

Ажурирања на политиката за колачиња

Можеме да ја ажурираме оваа Политика за колачиња од време на време за да ги одразиме, на пример, промените на колачињата што ги користиме или поради други оперативни, правни или регулаторни причини. Редовно посетувајте ја оваа Политика за колачиња за да останете информирани за нашата употреба на колачиња и сродни технологии. Датумот на дното на оваа Политика за колачиња означува кога последен пат е ажурирана.

Каде можете да добиете дополнителни информации?

Ако имате какви било прашања во врска со нашата употреба на колачиња или други технологии, испратете ни е-пошта на privacy@sorrentotherapeutics.com.

Последно ревидирање: 14 јуни 2021 година