pain

"Bali menyang Pipa

RTX

Pain sing gegandhèngan karo Arthritis Knee

Pain sing gegandhèngan karo kanker terminal

RTX (resiniferatoxin) minangka molekul intervensi saraf unik sing selektif banget lan bisa ditrapake sacara periferal (contone, blok saraf, intra-artikular) utawa ing tengah (contone, epidural), kanggo ngontrol nyeri kronis ing macem-macem kahanan kalebu arthritis lan kanker.

RTX duweni potensi dadi obat kelas siji sing ngatasi rasa nyeri sing saiki ora bisa diatasi kanthi cara novel lan unik, kanthi nargetake saraf sing tanggung jawab kanggo transmisi sinyal nyeri kronis.

RTX banget ikatan karo reseptor TRPV1 lan meksa saluran kalsium mbukak sing ana ing ujung saraf utawa soma neuron (gumantung saka rute administrasi). Iki banjur ngasilake influx kation sing alon lan terus-terusan sing kanthi cepet nyebabake pambusakan sel positif TRPV1.

RTX langsung sesambungan karo sel saraf afferent tanpa mengaruhi sensasi kayata tutul, tekanan, nyeri prickling akut, rasa geter utawa fungsi koordinasi otot.

Administrasi ing ujung saraf perifer nyebabake efek temporal sing tetep kanggo nambani rasa nyeri sing ana gandhengane arthritis ing lutut.

RTX duweni potensi bisa nulungi pasien nyeri kanker terminal, sawise injeksi epidural siji, kanthi permanen mblokir transmisi sinyal nyeri saka jaringan tumor menyang ganglion akar dorsal (DRG) ing sumsum tulang belakang, tanpa efek samping sing ora dikarepake sing ana gandhengane karo dosis opioid sing dhuwur lan bola-bali. Yen opioid tetep dadi bagian saka arsenal terapeutik kanggo pasien kasebut, RTX duweni potensi nyuda jumlah lan frekuensi panggunaan opioid kanthi signifikan.

RTX wis diwenehi Status Obat Orphan dening US Food and Drug Administration kanggo perawatan penyakit tahap pungkasan, kalebu nyeri kanker sing ora bisa diobati.

Sorrento wis kasil ngrampungake uji coba konsep bukti klinis Fase Ib positif karo Institut Kesehatan Nasional miturut Perjanjian Riset lan Pengembangan Koperasi (CRADA) sing nuduhake rasa nyeri sing luwih apik lan nyuda konsumsi opioid sawise administrasi intratekal (langsung menyang ruang sumsum tulang belakang).

Perusahaan kasebut wis miwiti studi penting lan ngarahake pengajuan NDA ing 2024.