ABIVERTINIB

"Bali menyang Pipa

FUJOVEE™ (Abivertinib) (Badai Sitokin - STI 5656)

FUJOVEE (Abivertinib) minangka molekul cilik inhibitor tyrosine kinase (TKI) generasi katelu sing selektif nargetake loro bentuk mutan saka reseptor faktor pertumbuhan epidermis (EGFR) lan tirosin kinase (BTK) Bruton.1

Nyandhet mutasi gatekeeper EGFR; T790M, uga mutasi aktivasi umum (L858R, 19del).

Nduwe aktivitas nyandhet minimal marang jinis liar (WT) EGFR, nyumbang kanggo profil safety sing diamati. Tolerability apik ing dosis oral nganti 600 mg saben dina. 

Pasinaon NSCLC fase 2 rampung kanthi asil positif sing diterbitake ing Riset Kanker Klinis.2

  • Antarane 209 pasien NSCLC sing bisa dievaluasi sing ngalami resistensi marang TKI lini pertama:
  • 93.3% (n / N: 195/209) subyek entuk penyusutan tumor ing lesi target.
  • 57.4% (n / N: 120/209) subyek entuk respon sakabèhé sing paling apik (konfirmasi + PR ora dikonfirmasi).
  • 52.2% (n / N: 109/209) subyek entuk PR dikonfirmasi.
  • 24.9 wulan OS.

Rampungake laporan studi klinis lan nyiapake paket kanggo target ngrembug babagan jalur regulasi karo FDA ing 4Q22.

FDA menehi reresik IND ing Q2 2022 kanggo sinau MAVERICK Tahap 2 kanggo nambani kanker prostat tahan kastrat metastatik (mCRPC). 

Uga dites minangka perawatan potensial kanggo badai sitokin sing ana gandhengane karo COVID-19 ing pasien ICU.

1) Epidermal Growth Factor Receptor (EGFR), Bruton Tyrosine Kinase (BTK)
2) Asil sinau:  https://clincancerres.aacrjournals.org/content/early/2021/11/04/1078-0432.CCR-21-2595